Mobilne aplikacije u funkciji zaštite životne sredine

Želimo da Vam prikažemo inostrane i domaće inovacije, koje pomažu u očuvanju zaštite živonte sredine i koje mogu poslužiti kao model i ideja za kreiranje novih rešenja. Cilj je da uz sve sekcije na našem sajtu, imate prikaz šta je to što se može praktično uraditi u cilju zaštite životne sredine a uz pomoć digitalne tehnologije i primene inovacije u praksi.

Naš izvor sveo se na:

 

  • DOT to DOT, kao primer iz inostranstva, predtavlja društveni projekat koji omogućava kreativnim ljudima da preurede grad povezujući reciklažu otpada sa lokalnim zajednicama u Škotskoj. Projekat predstavlja pametnu, digitalnu zajednicu i prikaz stanica na licu mesta. Veb lokacija za pomenutu aplikaciju / pogodna za mobilne uređaje omogućava članovima – remakerima – da pokrenu vlastite projekte u zajednici, razmenjuju znanje i dijele resurse.
  • TRASHOUT.ME je aplikacija za nadgledanje ilegalnih odlagališta širom sveta, uključujući deponije, ilegalni otpad istovremeno ukazujući na osnovne nezakonitosti. Aplikacija tretira ilegalno odlaganje kao metaforu nedostatka društvene odgovornosti koja onemogućava rešavanje problema. Usmeren na ekološke ljude, sportove na otvorenom, seniore sa pametnim telefonima i ljude koji su svesni zagađenja, TrashOut.me takođe sarađuje sa kompanijama za elektronsko recikliranje, sakupljačima otpada i ministarstvima životne sredine čije usluge promovišu.